אם את מוצאת את עצמך מתגלגלת לך ברחובות או בין המטבח לסלון (תלוי איזה הריון הגרלת), אם את לא זוכרת מתי לאחרונה קמת לבד מהמיטה או גרבת לעצמך גרביים – את כנראה ממש אוטוטו צריכה ללדת. אז נתחיל בברכת בשעה טובה,שהלידה תעבור בשלום ושתצאו בידיים מלאות ולב מפוצץ מאהבה. אז אחרי שהתייחסנו בכך לתינוק המושלם שיצא ממך, זאת פעם אחרונה שנדבר עליו כאן. זה לא הוא, אלו אנחנו שאכפת לנו ממך ורוצות שתעברי את הימים המאתגרים שאחרי הלידה בתחושה טובה ואנרגיות חיוביות.
המדריך הזה לא נכתב על מנת שתנסי לחקות את מיכל הקטנה או את גל גדות שיצאו ממחלקת יולדות כאילו היו שבועיים בספא. המטרה שלו היא לנסות להכין אותך מראש לתנאים שיהיו לך בחדר לידה ובמחלקת היולדות, לתת לך טיפים לאיך תוכלי בקלות לשדרג את עצמך ולהרגיש אנושית ובכך להתפנות רגשית לתינוקי שלך.
בואי נתחיל בזה שכנראה כבר אין לך מושג מה קורה שם למטה. ייתכן שנפוליאון בונפרטה קם לתחיה והקים מושבה חדשה על שמו ביער הסבוך שלך שקיבל חיים משל עצמו. יכול להיות גם שאת מגדלת שם תוצרת חקלאית – מבחינתך זה אזור שלא קיים כרגע כי הר שלם מסתיר אותו. בשיחת חולין עם מיילדת שלקחה לי מדדים, היא סיפרה לי שפעם היו מחייבים נשים להסיר שיער לפני הלידה והיום אין שום חובה או איסור בנושא. בקיצור – תעשי מה שבא לך. מניסיון,הרבה יותר נעים כשכל הצוות רפואי בבית החולים בא לבדוק את הפושפוש (כן, אמרתי פושפוש) והוא מעוצב ונוח לבריות. לכן את תמיד יכולה לסנג'ר את הבעל לעבודת גילוח באיזור או ללכת לקוסמטיקאית ולמצוא איתה פתרון יצירתי, שכן, שעווה במפשעה (כמו גם טיפולי לייזר למיניהם) לא מומלצת בהריון. ובינינו, גם ככה כואב לך – אז באמת בא לך עוד?
מומלץ לרכוש שתיים-שלוש כותנות ייעודיות למחלקת יולדות. לא צריך להשקיע בהן הרבה כסף, אבל המטרה היא שתקני כותנות שגדולות ממך במידה שתיים על מנת שתוכלי לצאת מהחלוק הזוועתי של מחלקת יולדות ועדיין להרגיש בנוח וששום דבר לא ידבק אלייך. אני לא יודעת אם זאת רק אני, אבל גם כמה חודשים אחרי הלידה עדיין לא רציתי ששום דבר יגע בי (בדים, חיבוק דווקא הייתי צריכה). מבטיחה לך שכשתעברי לפיג'מה מפנקת כבר תרגישי יותר טוב ותצאי מאווירת בית החולים הלא סימפטית.
תביאי איתך מהבית, משהו דק דק שמעניק ספיגה מקסימלית. בבית החולים מעניקים לך באהבה תחבושת בעובי עוגת ספוג שתפחה קצת יותר מידי. בינינו, את לא רוצה את זה בתחתונים שלך. עדיף שתבואי ערוכה מהבית – ככה גם תרגישי יותר בנוח עם מוצרים שאת מכירה ויודעת לתפעל. ואל תנסי להתחכם – אי אפשר טמפונים אם תהית לעצמך.
אחרי הלידה יש תחושה מאוד חזקה של ג'יפה. בוער בך צורך עז לנקות את עצמך מכף רגל ועד ראש. יש משהו במי פנים שמעניק את תחושת הרעננות שתהיה חסרה לך ואת קרם הלחות שישלים לה את הפעולה וישיג לך מראה יותר נקי, רענן ונעים.
המדריך לפן מוברש המושלם בשבילכן>>>
בהמשך לסעיף הקודם גם שאר הגוף שלך שינסה להתאושש מהטראומה שהוא חווה, יעריך מאוד אם תפנקי אותו. כמובן שלא את צריכה לפנק אותו, אלא בן הזוג היקר, שזו הזדמנות נהדרת עבורו להודות לך על האוצר שהבאת לו במתנה חינם אין כסף. המינימום שהוא יכול לעשות זה למרוח עליך קרמים על מנת לשפר את הרגשתך. בינינו, יש לי תחושה שהוא אפילו ייהנה מזה.
למי שנערכת מראש –ארגני לעצמך בקבוקונים קטנים עם שמפו וסבון נוזלי ותדחפי לתיק. זה יחסוך לך טרטור מיותר של מי ממשפחתך שישלח לחפש אחר השמפו שאת אוהבת והסבון שלא עושה לך פריחה. המטרה שלנו בסופו של דבר היא שתרגישי עצמך רק עם תינוק ביד.
לפני הכל - תתנגבי מיד אחרי הלידה רק במגבות של בית החולים. זה הולך להיות מלוכלך וזה לא משהו שאת רוצה להיתקע איתו ולחפש אחר כך בגוגל "איך להוריד דם ממגבת" ואז שהשב"כ ידפוק לך בדלת על מנת לקבל תשובות. ממש מיותר. תתגברי על חרדת הסטריליות שלך ותתנגבי בהן. אחרי שאת כבר נקייה ומהממת את מוזמנת ליהנות מהמגבת המפנקת שהבאת איתך מהבית בשאר ימי השהות בבית החולים.
תיק איפור עם המוצרים שאת רגילה אליהם (מייקאפ, סומק, מסקרה ואיילינר). למרחיקות לכת – קונסילר ושימר. זה לא הזמן לנסות דברים חדשים. אפשר לגמרי לוותר על דברים שישאירו על רך הנולד סימני נשיקות. אם בא לך, אפשר איזה ליפגלוס בקטנה לרגעים כאלו בהם באים אורחים ובאלך להראות חיונית.
כדי שתראי כמו בן אדם ולא כמו מישהי שיצאה עכשיו אחרי חפוז סוער רווי אלכוהול בשירותים בפאב (כן, ככה את תראי), תחזיקי את המברשת קרובה אלייך כמעט כמו התינוקי ותני מידי פעם איזה סירוק. הגומיות אגב זה כי תינוקות מאוד אוהבים לתפוס דברים - למענך ולמענו את לא רוצה שזה יהיה השיער שלך. קוקו או גולגול מלא סטייל יעשו את העבודה היטב.
מגבונים זה משהו שאת הולכת להכיר מאוד מקרוב בשנים הקרובות – אין זמן טוב ממנו להתחיל מאשר מיד אחרי הלידה. הם מרעננים ונעימים וגם מנקים מצוין טוסיק של תינוק. כמובן שאם את מאופרת לתלפיות, עדיף שיהיה איתך צמר גפן ומסיר איפור שתוכלי להוריד לפני השינה (שתהיה מאוד קצרה בהתחייבות).
כדי שהרכש החדש יחשוב שאת מריחה מעולה (כמו גם כל מי שאוהב אותך או חולק איתך חדר).
כי אף אחד לא רואה באיזה גובה את כשאת שוכבת. לא, את לא צריכה אותם שם. לא, גם לרופא החתיך לא אכפת. אספר לך סוד, את הולכת להיות די מפורקת אחרי הלידה. הילד שלך מאוד יעריך אם תהי יציבה כשאת מרימה אותו וגם את תשמחי לוותר על בדיקה מקרוב של רצפת בית החולים. תרשי לעצמך להיות נינוחה אפילו רק לכמה ימים.
כי את לא באמת צריכה להוכיח כלום לאף אחד.
כי אין שום הצדקה והם כנראה לא יצאו אפילו מהתיק. אם את לא מרוצה מאיך שהשיער שלך נראה ואת רגילה לפן,פשוט אספי אותו. אל תיקחי את הסיכון לקצר את זרם החשמל בכל המחלקה ויחד איתו את שהותך שם.
כי בזמן הלחיצות מופעל לחץ על העיניים. זה לא הזמן להחזיק בתוך העין גוף זר. בנוסף לכך, יש בנות שהאפידורל גורם להן לחוסר תחושה גם בידיים ועל כן קיים הסיכון שלא תוכלי להוציא אותן. משקפיים זה מצוין – לא סתם בר רפאלי שמה את כספה עליהן.
על פניו אין איסור להגיע ללידה עם לק. הבעיה היא שאם וכאשר, לא עלינו, יצטרכו להוביל אותך לקיסרי חירום – שם תדרשי להיות ללא לק. הסיבה לכך היא שהציפורניים משמשות כמדד למצוקה שלחמצן (הן נהפכות להיות כחולות). אם את יכולה, וותרי על הלק בשביל להיות ערוכה לכל מצב.
לסיכום, אנחנו ממש בעד להביא איתך לחדר לידה את כל מה שאת צריכה בשביל שתרגישי טוב עם עצמך. המטרה כמובן היא להכיר את הצאצא שזה עתה הגיע לעולם ולשם כך את צריכה להרגיש הכי טוב שיש. אין צורך להגזים עם הדברים שאת מביאה, בכל זאת אנחנו לא בשבוע האופנה במילאנו ואף אחד לא מעניק לך ציונים בשחרור מבית החולים. זה הזמן שלך ליהנות מהפיצי ומהתפקיד החדש והסופר חשוב שלך – להיות אמא.
בא לך להתפנק אחרי הלידה? כל אנשי הביוטי המומלצים מחכים לך עכשיו באתר